2023. január 9., hétfő

Sacher-rudak

 

A nagy klasszikusnak számító Sacher-tortát Molnár Réka egyszerűsítette, és lett belőle egy remek sütemény. 
Hozzávalók

20 dkg csokoládé, 1 kiskanál vaníliaaroma, 7 tojás, 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, 15 dkg őrölt dióbél, 1 kiskanál mandulaaroma, 6-7 evőkanál baracklekvár, 15-20 dkg tortabevonó csokoládé, cukorgyöngyök a díszítéshez. 

Elkészítése
 
1. A csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. 
2. A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével együtt. 
3. A vajat habosra keverjük a cukor másik felével, majd egymás után beledolgozzuk a tojások sárgáját, a felolvasztott csokit, a vaníliaaromát. 
4. A lisztet elvegyítjük a dióval, és a masszába forgatjuk. Hozzáadjuk a mandulaaromát is, és végül beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. 
6. Miután kihűlt a tésztalap, kettévágjuk vízszintesen, és az alsó lapot megkenjük a baracklekvárral, ráfektetjük a másikat, majd 1 cm széles és 6 cm hosszú rudakra vágjuk. 
7. A tortabevonót felolvasztjuk, és a szeleteket bevonjuk vele, ízlés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: