A nagy klasszikusnak számító Sacher-tortát Molnár Réka egyszerűsítette, és lett belőle egy remek sütemény.
Hozzávalók20 dkg csokoládé, 1 kiskanál vaníliaaroma, 7 tojás, 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, 15 dkg őrölt dióbél, 1 kiskanál mandulaaroma, 6-7 evőkanál baracklekvár, 15-20 dkg tortabevonó csokoládé, cukorgyöngyök a díszítéshez.
Elkészítése
1. A csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
2. A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével együtt.
3. A vajat habosra keverjük a cukor másik felével, majd egymás után beledolgozzuk a tojások sárgáját, a felolvasztott csokit, a vaníliaaromát.
4. A lisztet elvegyítjük a dióval, és a masszába forgatjuk. Hozzáadjuk a mandulaaromát is, és végül beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
6. Miután kihűlt a tésztalap, kettévágjuk vízszintesen, és az alsó lapot megkenjük a baracklekvárral, ráfektetjük a másikat, majd 1 cm széles és 6 cm hosszú rudakra vágjuk.
7. A tortabevonót felolvasztjuk, és a szeleteket bevonjuk vele, ízlés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése