Ez egy kitűnő köretelem lehet különféle vad- vagy vörös húsokhoz.
Hozzávalók
4 fanyar körte, 5 dl félédes vörösbor, 2-3 evőkanál méz, fél kiskanálnyi szegfűszeg, fél kiskanálnyi fahéj, néhány szem csillagánizs
fél citrom vékonyan lemetszett héja, 1 citrom leve. Elkészítése
1. A körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk és kevés citromlével lelocsoljuk.
2. A bort a mézzel és a fűszerekkel felforraljuk, majd rendre beleforgatjuk a körtehasábokat. Egy adagot annyi ideig forralunk a fűszeres borban, amíg puhulni kezd, de még roppanós marad.
3. Ezután szűrőkanállal egy tálba szedjük, és felforraljuk a következő adag körtét.
4. Amikor az összes körtehasáb megfőtt, a fűszeres bort rászűrjük a tálban körteszeletekre.
Jó tudni!
• Hidegen, melegen egyaránt finom.
• Vadhúsok mellé is kiváló, de akár desszertként is az asztalra tehető.
• Akár egy nappal korábban is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése