2023. január 6., péntek

Vörösborban fojtott körte

 


Ez egy kitűnő köretelem lehet különféle vad- vagy vörös húsokhoz.
Hozzávalók

4 fanyar körte,  5 dl félédes vörösbor, 2-3 evőkanál méz,  fél kiskanálnyi szegfűszeg, fél kiskanálnyi fahéj, néhány szem csillagánizs fél citrom vékonyan lemetszett héja, 1 citrom leve. 

Elkészítése

1. A körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk és kevés citromlével lelocsoljuk. 
2. A bort a mézzel és a fűszerekkel felforraljuk, majd rendre beleforgatjuk a körtehasábokat. Egy adagot annyi ideig forralunk a fűszeres borban, amíg puhulni kezd, de még roppanós marad. 
3. Ezután szűrőkanállal egy tálba szedjük, és felforraljuk a következő adag körtét. 
4. Amikor az összes körtehasáb megfőtt, a fűszeres bort rászűrjük a tálban körteszeletekre. 
 
Jó tudni! 

• Hidegen, melegen egyaránt finom. 
• Vadhúsok mellé is kiváló, de akár desszertként is az asztalra tehető. 
• Akár egy nappal korábban is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések: