2023. január 6., péntek

Majoránnás csirkecsíkok burgonyapürével és fűszeres almával

 

Ez egy olyan étel, ami igen jól jön ilyenkor ünnepek után, amikor elegünk van már a sok zsíros sertéshúsos ételből és valami könnyebbre, de ugyanakkor húsosra vágyunk.

Hozzávalók 

A majoránnás csirkecsíkokhoz: 1 csirkemell, só, fehérbors, majoránna, pici olaj, a sütéshez.  
A burgonyapüréhez: 4-5 nagy burgonya, 1-1,5 dl forró tej, 1 evőkanálnyi vaj, só.  
A fűszeres almához: 3-4 alma, fél citrom leve, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál méz, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg.  

Elkészítése

1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és fűszerezzük, sóval, fehérborssal és majoránnával. 
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy kockára vágjuk, picit sózzuk és annyi vízzel, amennyi épp, hogy ellepi feltesszük főni. 
3. Az almát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és meglocsoljuk citromlével. 
4. Amíg a burgonya fő, egy serpenyőt kiolajozunk és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. 
5. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, összetörjük, majd a vajjal és a forró tejjel habosra kavarjuk. 
6. Egy másik serpenyőben a vajat a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, beleforgatjuk az almát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de még nem esik szét. 
7. Tálaláskor a csirkemellcsíkok mellé halmozzuk a krumplipürét és a fűszeres almát. 

 Jó tudni! 

• Gyorsíthatjuk az elkészítési idejét azzal, hogy a csirkemell-csíkokat előző este befűszerezzük és hűtőben tartjuk a felhasználásig.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: