Ez egy olyan étel, ami igen jól jön ilyenkor ünnepek után, amikor elegünk van már a sok zsíros sertéshúsos ételből és valami könnyebbre, de ugyanakkor húsosra vágyunk.
Hozzávalók
A burgonyapüréhez: 4-5 nagy burgonya, 1-1,5 dl forró tej, 1 evőkanálnyi vaj, só.
A fűszeres almához: 3-4 alma, fél citrom leve, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál méz, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg.
Elkészítése
1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és fűszerezzük, sóval, fehérborssal és majoránnával.
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy kockára vágjuk, picit sózzuk és annyi vízzel, amennyi épp, hogy ellepi feltesszük főni.
3. Az almát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
4. Amíg a burgonya fő, egy serpenyőt kiolajozunk és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
5. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, összetörjük, majd a vajjal és a forró tejjel habosra kavarjuk.
6. Egy másik serpenyőben a vajat a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, beleforgatjuk az almát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de még nem esik szét.
7. Tálaláskor a csirkemellcsíkok mellé halmozzuk a krumplipürét és a fűszeres almát.
Jó tudni!
• Gyorsíthatjuk az elkészítési idejét azzal, hogy a csirkemell-csíkokat előző este befűszerezzük és hűtőben tartjuk a felhasználásig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése