Az esős időjárás igencsak kedvez a gombatermésnek, idén mi már többször is fogyasztottunk többek közt ízletes szegfűgombát. A szegfűgombát sokféleképpen el lehet készíteni, de talán a legfinomabb hagyományosan paprikásnak puliszkával.
Elkészítési idő: 40 perc. Igazi ínyencség a szegfűgombából készült paprikás, ami mellé puliszka dukál. Egyaránt tálalható főételként, de akár vacsorára vagy reggelire is.
50 dkg szegfűgomba, 2 fej hagyma, só, bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál kacsazsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, kevés tej.
1. A szegfűgombát megpucoljuk, megmossuk; a hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk; a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A kacsazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, és többször is megkavarva, addig pároljuk, amíg a levét teljesen elfövi. Közben sózzuk, borsozzuk.
3. Megszórjuk liszttel, összekavarjuk, majd hozzáadjuk a kevés tejjel hígított tejfölt és kiforraljuk.
4. Végül belekavarjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
5. Pirított puliszkával és salátával tálaljuk.
Jó tudni!
• A szegfűgombát lehetőleg szürőben, gyorsan mossuk át, mert a gomba hamar megszívja magát vízzel.
• Vegetáriánusoknak kacsazsír helyett finom napraforgóolajjal készítsük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése