A birkahúst nem mindenki szereti sajátos íze miatt. Az Alíz által készített birkapörkölt viszont olyan finom, hogy még azok is megkóstolhatják, akik egyébként ódzkodnak tőle.
HozzávalókA páchoz: 1 evőkanál kömény, 1 hagyma, 1-2 cikk fokhagyma.
A pörkölthöz: 60-70 dkg birkacomb, 1 evőkanál zsír, 2-3 fej hagyma, 1 kiskanál csípőspaprika-őrlemény, 1 evőkanál gulyáskrém (lehetőleg házi), só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 1-2 cikk fokhagyma.
Elkészítése
1. A birkacombot lehártyázzuk, és kockára vágjuk. A köményt, a négybe vágott hagymát és fokhagymát felfőzzük, lehűtjük és a birkahúsra öntjük. Ebben a páclében tartjuk legalább egy napot, jól záró edénybe téve hűtőszekrényben.
2. A hagymát laskára vágjuk, a zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a pácból kivett húst. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús félig megpuhul.
3. Hozzáadjuk a csípőspaprika-őrleményt, a gulyáskrémet, sózzuk és fűszerezzük borssal meg őrölt köménnyel, majd kevés páclevet alátöltve addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha lesz.
4. Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és galuskával vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése