Noha egyre enyhébbek a telek, forralt bort attól még ihatunk akár egy hosszú römipartin is. Mert mi más deríthetne jobb kedvre egy sötét téli estén, mint egy pohár finom forralt bor. Az alábbiakban Alíz osztja meg a forralt bor alapreceptjét az érdeklődőkkel.
Hozzávalók1 l vörösbor, 3-4 evőkanál cukor vagy méz, 1 fahéjrúd, 5-6 szegfűszeg, 2-3 szegfűbors, fél citrom.
Elkészítése
1. A bort a cukorral vagy mézzel, illetve a fűszerekkel forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve belekarikázzuk a citromot.
2. Forrón pohárba vagy csészébe töltve kínáljuk.
Jó tudni!
• A bort nem szabad felforralni, mert elillan az alkoholtartalma és változik az íze.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése