A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezon jellege ellenére számos helyen fogyasztható: kortyolhatjuk egyedül, forró fürdőzés közben, takaró alatt a meleg szobában, baráti társasággal hokimeccsek szüneteiben vagy sífelvonók aljában. A népi hagyományok, az ősi receptek, a tájanként eltérő szokások és nevek alapján csupán egyet állíthatunk biztosan: mindegyik meleg és mindegyikben van bor. Hogy azonkívül még mi mindent teszünk bele, annak csak a fantáziánk szabhat határt. A naranccsal és gyömbérrel ízesített forralt bor receptjét Alíz osztja meg Önökkel.
Hozzávalók
1 l vörösbor, 3-4 evőkanál cukor vagy méz, 1 fahéjrúd, 5-6 szegfűszeg, 1 csillagánizs, fél narancs héja, diónyi gyömbér, 1 karikára vágott narancs.
Elkészítése
1. A bort a cukorral vagy mézzel, a fűszerekkel, a narancshéjjal és gyömbérrel forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve meleg helyen tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
2. Cukrozott szélű pohárban, fél narancskarikával kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése