A sok húsos étel után jól esik egy-egy húsmentes étel. A fenti zöldséges egyebsültet Rita ajánlja Kedves Olvasóinknak.
Hozzávalók1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 2 alma, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 30 dkg sajt, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, tejföl, vaj.
Elkészítése
1. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tojásokkal, és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz, ízlés szerint fűszerezzük.
2. A sajt felét lereszeljük és összekeverjük a zöldséges masszával.
3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal. A sajt többi részét vékonyra szeleteljük. A zöldségkeveréket három részben rakjuk a tálba, rétegelés közben sajtszeleteket helyezünk rá. A tetejére is sajtot teszünk.
4. Kevés tejföllel meglocsolva, előmelegített sütőben (170 fokon) készre sütjük.
Jó tudni!
• Adhatunk hozzá karfiolt is, ezt sütés előtt ajánlott megfőzni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése