Folytatjuk a házi felvágottak sorát szintén a Szász Elemér recepttárából. A fenti képen egy csirkehúsból készült parizer látható, amit szintén sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy elsőre tűnik.
Hozzávalók1,4 kg-os csirke, 20 dkg füstölt szalonna, 6-7 cikk fokhagyma, só, bors, őrölt szegfűbors, pirospaprika.
Elkészítése
1. A csirkét kicsontoljuk, bőrét lehúzzuk, a húst kockára vágjuk, 30 percre betesszük a fagyasztóba, majd ledaráljuk.
2. Eközben a füstölt szalonnát szintén kockára vágjuk és a csirkehússal együtt kétszer ledaráljuk a húsdaráló apró lyukú rostélyát használva.
3. Ezután hozzáadunk 1,5 dl hideg vizet, a fűszereket és a fokhagymát, majd turmixoljuk.
4. A húsmasszát alufóliára halmozzuk, és a fólia segítségével henger alakúra formázzuk. Az alufóliahengert szorosan sütőzacskóba csavarjuk, két végét lekötözzük, hogy víz ne mehessen bele és egy nagy fazék hideg vízben odatesszük főni. Lassú tűzön – hogy a víz épp csak gyöngyözzön – főzzük kb. 2,5 órát.
5. Amikor megfőtt, edénnyel együt hideg helyre tesszük és a vízfürdőben hagyjuk kihűlni.
6. Ha kihűlt, kivesszük a vízfürdőből, kicsomagoljuk, megszórjuk pirospaprikával és a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jó tudni!
• Csak friss csirkehúsból készíthető, a fagyasztott nem alkalmas erre a célra!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése