Még nincs vége a házi felvágottak sorának. Szász Elemér szerint ez egy olyan felvágott, amelyhez "nem kell semmilyen vegyszer, adalékanyag, színező, ízfokozó, salétrom vagy szója, és mégis nagyon egyszerűen elkészíthető, nem igényel különösebb szaktudást". Hozzávalók
50 dkg darált sertéshús, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg kaliforniai paprika, 5 cikk fokhagyma, só, bors, 10 dkg darált dió.
Elkészítése
1. A fokhagymát megpucoljuk, a füstölt szalonnát és a kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
2. A darált húst beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a felaprított szalonnát és a paprikát, a fokhagymát belereszeljük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd összegyúrjuk és fél órára fagyasztóba tesszük.
3. Amikor kivettük a masszát a fagyasztóból, kétfelé osztjuk és szorosan alufóliába csavarva két hengert formázunk belőle. Az aufóliát 2-3 rétegben csavarjuk a hengerre és a végeit szorosan sodorjuk össze.
4. Az így előkészített húshengereket egy nagy lábos hideg vízbe tesszük és lassú tűzön – hogy a víz épp csak gyöngyözzön – lefedve kb. 3 órát főzzük.
5. Ha megfőtt, levesszük a tűzről az edényt, hideg helyre állítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A húshengereket kicsomagoljuk, darált dióba forgatjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése