2016. június 21., kedd

Rebarbaraleves

Nagyon finom leves készíthető rebarbarából, aminek a szárai épp most a legzsengébbek, legfinomabbak. Próbálják ki Ildikó receptje alapján.

Elkészítési idő: 20 perc. Savanykás ízvilágú leves, kánikulában üdítő hatású. 

Hozzávalók 

4-5 szál rebarbaraszár, 2 liternyi húsalaplé vagy maradék húsleves, 1 dl tej, 1 tojássárgája, 1 csapott evőkanál liszt, petrezselyemzöld, pirított kenyérkockák. 

Elkészítése

1. A rebarbara szárát vékonyan lehántjuk és ujjnyi széles darabokra vágjuk. 
2. Rövid ideig, kb. 2-3 percig főzzük az alaplében, közben a lisztből, a tojássárgájából és a tejből sima habarást kavarunk és besűrítjük a levest. 
3. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és pirított kenyérkockákkal gazdagítjuk. 

Jó tudni! 

• A rebarbarából édes krémlevest is készíthetünk, valamilyen piros gyümölccsel, például eperrel, málnával vagy meggyel. 
• Fontos, hogy a rebarbarát 2-3 percnél többet ne főzzük, mert hamar szétfő! 
• A rebarbara lekvárnak, kompótnak és sütemények tölteléknek is nagyon finom. 
• A rebarbara természetes savanyító is, például kitűnően savanyítható vele a friss káposztából készített töltött káposzta.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: