Nahát, ezt sem a tegnap főztem... A csirkeraguleves csicsókával gazdagított változata viszont nemcsak különleges, hanem finom is. (Alíz)
Hozzávalók20 dkg csirkemell, 1 kisfej hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 szelet zeller, 3-4 evőkanálnyi fagyasztott zöldborsó, 5-6 db csicsóka, 1 evőkanál kacsazsír, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése
1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a csirkemellet csíkokra vágjuk.
2. Fél evőkanálnyi kacsazsíron fehéredésig pároljuk a csirkehúst, majd feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi levest akarunk.
3. Ezzel párhuzamosan a zöldségeket – a csicsóka és a borsó kivételével – megdinszteljük a maradék kacsazsíron egy serpenyőben, majd a fövő leveshez adjuk.
4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a csicsókát is, sózzuk a levest és felforraljuk.
5. Ha felfőtt, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet és forrón tálaljuk.
6. Tálaláskor borsot és tejfölt adunk mellé.
Jó tudni!
• A csicsóka vagy csókapityóka, földi alma, tótrépa méltánytalanul mellőzött zöldségünk, noha termesztése fölöttébb egyszerű. A napraforgók családjába tartozik, íze viszont a burgonyához hasonlít. Ételeinkben helyettesíthetjük vele a burgonyát, fogyókúrázóknak ajánljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése