2023. január 22., vasárnap

Babérleveles pityókaleves

 

Ez a megunhatatlan, kedvenc levesem. Ha úgy adódna, hogy egy hétig csak egyféle ételt ehetek reggel, délben, este, ezt szívesen megenném zokszó nélkül. (Alíz
Hozzávalók

4-5 nagy burgonya, 1 kisfej hagyma, 1-2 babérlevés, só, bors, ecet és tejföl; a rántáshoz: 2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, só. 

Elkészítése 

1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. 
2. A burgonyát és a hagymát bő vízben főni tesszük. 
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és készre főzzük. 
4. Ha a burgonya megfőtt, elkészítjük a rántást: az olajban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, összekavarjuk, majd felöntjük vízzel. 
5. A rántással besűrítjük a levest, majd tálaljuk. Tálaláskor tejfölt, ecetet és borsot adunk mellé. 
 
Jó tudni! 

• Nem csomósodik a rántás, ha picit sót szórunk bele! 
• A burgonya, miután felforrt, 20 perc alatt megfő. Tartsuk be a fövési időt, ellenkező esetben bizonyos burgonyfajták szétfőhetnek a levesben!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: