Ez a megunhatatlan, kedvenc levesem. Ha úgy adódna, hogy egy hétig csak egyféle ételt ehetek reggel, délben, este, ezt szívesen megenném zokszó nélkül. (Alíz)
Hozzávalók4-5 nagy burgonya, 1 kisfej hagyma, 1-2 babérlevés, só, bors, ecet és tejföl; a rántáshoz: 2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, só.
Elkészítése
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
2. A burgonyát és a hagymát bő vízben főni tesszük.
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és készre főzzük.
4. Ha a burgonya megfőtt, elkészítjük a rántást: az olajban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, összekavarjuk, majd felöntjük vízzel.
5. A rántással besűrítjük a levest, majd tálaljuk. Tálaláskor tejfölt, ecetet és borsot adunk mellé.
Jó tudni!
• Nem csomósodik a rántás, ha picit sót szórunk bele!
• A burgonya, miután felforrt, 20 perc alatt megfő. Tartsuk be a fövési időt, ellenkező esetben bizonyos burgonyfajták szétfőhetnek a levesben!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése