A jó kis húsmentes leveskét Rita készítette.
Hozzávalók3 db főtt tojás, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 2 evőkanál mustár, fél citrom leve, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, 1-1,5 dl tejföl, őrölt bors, só.
Elkészítése
1. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk és finomra reszeljük; a főtt tojásokat megpucoljuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. Az olvasztott vajjal és liszttel világos rántást készítünk.
3. Felforralunk kb. egy liter vizet, beletesszük a reszelt sárgarépát, hagymát, ételízesítőt, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
4. A kihűlt rántásban elhabarjuk a tejfölt, mustárt, citromlevet, és óvatosan hozzáadjuk a reszelt tojást.
5. Amikor a sárgarépa megfőtt, rátöltjük a habarásra, folytonos keverés mellett fél percig forraljuk.
6. Díszítésként tojáskarikát, sárgarépát, nyáron zöldhagymaszárat teszünk rá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése