2023. január 14., szombat

Paprikás krumpli füstölt kolbásszal

 

A paprikás krumpli olyan étel, amiből sosem lehet eleget készíteni, pláne füstölt kolbásszal. A képen látható finomságot Jánosi Ildikó készítette. 
Hozzávalók

1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 20 dkg füstölt kolbász, kevés zsír, kömény, csemege pirospaprika, só, bors ízlés szerint. 
 
Elkészítése

1. A kolbászt karikára vágjuk; a hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk; a burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. 
2. Kevés zsíron a kolbászkarikákat addig pirítjuk, amíg kiengedi a paprikás levét. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük és megszórjuk pirospaprikával. 
3. Hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával, feltöltjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és készre főzzük. 
4. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé. 
 
Jó tudni! 

• Nyári időszakban adhatunk hozzá friss paprikát és paradicsomot is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: