A paprikás krumpli olyan étel, amiből sosem lehet eleget készíteni, pláne füstölt kolbásszal. A képen látható finomságot Jánosi Ildikó készítette.
Hozzávalók1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 20 dkg füstölt kolbász, kevés zsír, kömény, csemege pirospaprika, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése
1. A kolbászt karikára vágjuk; a hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk; a burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
2. Kevés zsíron a kolbászkarikákat addig pirítjuk, amíg kiengedi a paprikás levét. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük és megszórjuk pirospaprikával.
3. Hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával, feltöltjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és készre főzzük.
4. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.
Jó tudni!
• Nyári időszakban adhatunk hozzá friss paprikát és paradicsomot is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése