Nem telhet el a farsang fánk nélkül! Íme, egy gyorsan és nagyon egyszerűen készülő fánkrecept Ritától.
Hozzávalók0,5 kg liszt, 1 pohár tejföl (1,5-2 dl), 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál langyos tej, csipetnyi só, illetve olaj a sütéshez és porcukor a tetejére.
Elkészítése
1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, ráöntjük a cukorral és sóval elkevert liszthez, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
2. A fánktésztát fakanállal addig verjük, amíg hólyagozni kezd, majd szobahőmérsékleten megkelesztjük.
3. A fánkokat evőkanállal bő, forró olajba szaggatva aranyszínűre sütjük.
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó tudni!
• A fánk hozzávalói szobahőmérsékletűek kell legyenek, mielőtt hozzáfognánk a tészta bedagasztásához!
• Akkor jó a fánk, ha szépen felnő sütés közben.
• Sütés közben minden fánkra kis „farkinca” keletkezik, ettől egérke a neve.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése