A lélekmelengető, téli levest Köllő Réka ajánlja a kedves érdeklődőknek azzal az üzenettel, hogy hozzá már csak valami könnyű második kell.
Hozzávalók
1 nagy póréhagyma, 4 közepes krumpli, 30 dkg főtt, füstölt sonka, só, bors, kakukkfű, pici olaj, 2 dl tejföl, 4 szelet sonka, néhány póréhagyma-karika.
Elkészítése
1. A póréhagyma zöld szárát és a végét eltávolítjuk, a fehér részét megmossuk és karikákra vágjuk. A krumplit megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A füstölt sonkát is felkockázzuk.
2. Az olajat egy lábosban felmelegítjük, beletesszük a póréhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a füstölt sonkát, a krumplit, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel.
3. Miután a hozzávalók megpuhultak, megszórjuk kakukkfűvel, és pépesre turmixoljuk. Felöntjük tejföllel és még 4-5 percet főzzük.
4. A négy szelet sonkát csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk és a póréhagyma-karikákkal együtt a leves mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése