Tudom-tudom, ezt a képet már láttátok, de az a helyzet, hogy sajnos, a köretelemekhez nincs külön fotóm, így kénytelen vagyok azt használni, ami van. Ugyanakkor jelezném, hogy lesz még egy ugyanilyen fotó, mert a vörösborban fojtott körtéhez is ugyanezt tudom tenni. Hozzávalók
2 nagy krumpli, evőkanálnyi vaj, só
4-5 evőkanál őrölt mandula,
1 tojás,
liszt, amennyit felvesz
fél kiskanálnyi sütőpor, olaj, a sütéshez.
Elkészítése
1. A burgonyát meghámozzuk, nagy kockára vágjuk, sózzuk és kevés vízzel feltesszük főni.
2. Ha megfőtt, a levének nagy részét letöltjük, a többi lével összetörjük, és a vajjal habosra kavarjuk.
3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, beledolgozzuk a mandulaörleményt, a sütőport és annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát nyerjünk.
4. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat formálunk a masszából és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Jó tudni!
• Maradék burgonyapüréből is elkészíthető, ebben az esetben 6-8 evőkanálnyi szükséges ehhez az adaghoz.
• Önmagában fogyasztva borssal és sajttal gazdagítva kiváló sörkorcsolya.
• Vadhúsok mellé is tálalhatjuk köretnek, de feltétként is szolgálhatjuk főzelékek mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése