Káposztatermő vidékeken már vágják a káposztát, a lucskos káposzta pedig egy szívet-lelket melengető, ízletes egytálétel. Ráadásul ez is olyan ételünk, mint a gulyás: minden családnak megvan a saját változata, amire esküszik, hogy a legjobb. Mi most J. Ildikó lucskosát kínáljuk kipróbálásra.
1 közepes fej káposzta, 1 füstölt csülök, 4 evőkanál paradicsompüré vagy fél liter paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, borsikafű (csombor), kapor, só és bors.
1. A csülköt kockára vágjuk és kevés vízben főni tesszük.
2. Amikor félpuhára főtt a hús, beletesszük a megvágott káposztát, a borsikafűt (csombort), kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd annyi vizet töltünk rá, hogy jól ellepje.
3. Ha a káposzta is megfőtt, a lisztből kevés olajon rántást kavarunk, majd beletesszük a paradicsompürét vagy a paradicsomlét, összekavarjuk, és az ételbe töltjük. Néhány percig még főzzük, majd tejföllel tálaljuk.
Jó tudni!
• A lucskos káposztába a csombort és a kaprot fehér cérnával összekötözve ajánlott belefőzni, mert így a végén egyben kidobhatjuk az ételből a fűszert.
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Koszonom a receptet. Vegre meg talaltam az igazit ahogy kesziteni kell.. :)
Szuper recept, imádjuk:) Most is fő a fazékban:))
Nagyon szeretem a lucskost, most is fő csülökel de jó az paradicsommal vagy anélkül csülökel vagy csirkével sőt hidegen is lenyomom jó károsan csombordal 🤣👍
Megjegyzés küldése