Könnyű, de tartalmas leves, ami épp megfelel egy őszi napra. K. Réka levesét a pirított sonka teszi különlegessé, de ha kihagyjuk belőle a sonkát, úgy is fogyasztható, sőt, sonka nélkül a vegetáriánusok is kedvelni fogják.
Elkészítési idő: 30 perc.
1 nagy zeller, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 15 dkg sonka.
1. A zellert megmossuk, megpucoljuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
2. Ha a zeller megpuhult, tejföllel turmixoljuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
3. A sonkát csíkokra vágjuk, pici olajban vagy zsírban megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük.
4. Petrezselyemzölddel és pirítós kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése