2013. október 3., csütörtök

Paprikakrémleves

Noha vidékünkön kevésbé ismertek a krémlevesek, illetve sokan ódzkodnak tőlük, Rita paprikakrémlevese egy olyan étel, amivel meg lehet kedvelni a levesek eme változatát is. Ezen a havazós októbereleji napon pedig jobbat nem is kívánhatunk, mint egy élénkszínű, a nyári kánikulát idéző forró krémlevest.

Elkészítési idő: 40 perc.    

0,5 kg paradicsompaprika, 1 kisfej hagyma, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1-2 babérlevél, 1 mokkáskanál köménymag, 3,5 l húsalaplé, só, bors, olaj, cukor ízlés szerint. 

1. A paradicsompaprikákat megmossuk, apró kockára vágjuk, és az apróra vágott hagymával együtt, olajon lassú tűzön puhára pároljuk. 
2. A dinsztelt paprikát és hagymát hagyjuk langyosra hűlni, botmixerrel pépesre keverjük, majd felöntjük húsalaplével. 
3. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Teatojásba zárunk egy mokkáskanálnyi köménymagot, ezt is hozzáadjuk a fövésben levő leveshez. 
4. Körülbelül 10 perc főzés után hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt adunk hozzá, néhány percig, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. 

Jó tudni! 
• Ha kesernyésnek találjuk a leves ízét, kevés cukorral lágyíthatunk rajta.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: