Amíg még van friss zöldség, érdemes kihasználni a lehetőséget és olyan ételeket fogyasztani, amik ebből készülnek. Rita rakott padlizsánja ilyen.
Elkészítési idő: 40 perc. A kellemesen fűszerezett görög étel egyszerűen ellenállhatatlan, érdemes kipróbálni, amíg még van padlizsán.
1 kisebb padlizsán, 1 cukkini, 4-6 darab paradicsom, fokhagyma, olaj, só, bors.
1. A padlizsánt és a cukkinit meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, besózzuk, fél óra múlva tiszta konyharuhán leitatjuk a szeleteket, és forró olajban kisütjük.
2. A fokhagymát finomra zúzzuk, 4-5 evőkanálnyi olajjal elkeverjük.
3. A paradicsomot félbevágjuk és vékony cikkekre szeleteljük.
4. A teljesen kihűlt padlizsánt és cukkinit tetszés szerint rétegeljük a paradicsommal egy kisebb mélytálban, majd meglocsoljuk a fokhagymás olajjal.
Jó tudni!
• Húsevőknek lehet sajtot, sonkát tenni a szeletek közé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése