Ha egy gyors, könnyű, de finom levesre vágyunk, akkor készítsük el Alíz karfiollevesét. Ez lényegében egy jó őszi zöldségleves sok-sok karfiollal, előnye, hogy nincs hús benne, így vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű és tartalmas leves, amit nemcsak vegetáriánusoknak ajánlunk.
1 közepes fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, fél kisfej karalábé, 1 kisfej hagyma, 3-4 evőkanál zöldborsó, fél paprika, 1-2 evőkanál olaj, pirospaprika, 1 tojás, só és petrezselyemzöld.
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát és paprikát apró kockára, a gyökérzöldségeket karikára, a karalábét kockára vágjuk; a karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a karalábét, majd miután ezek is puhára párolódtak, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
3. Ha felforrt a leves, sózzuk, hozzáadjuk a karfiolt és a zöldborsót, majd addig főzzük, amíg a karfiol is megpuhul.
4. A tojást felverjük, és folytonosan kavargatva a fövő levest, belecsorgatjuk.
5. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk. Ízlés szerint tejföllel gazdagíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése