Noha a sütőtök többféleképpen elkészíthető, vidékünkön a legelterjedtebb felhasználási módja az egyszerű sütés. Pedig készíthetünk belőle pürét, használhatjuk desszertekhez és ragukhoz, de még levest is készíthetünk belőle. K. Réka sütőtökkrémlevese nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő: 40 perc.
1 kg sütőtök, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, 20 dkg pirított hántolt tökmag.
1. A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben kuktában 20 perc alatt megfőzzük. Még melegen turmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd felforraljuk.
3. Pirított tökmaggal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése