Mi mással lehetne vidámítani ezt a borongós, esős, őszi időt, mint egy pompás. szívmelengető fogással?! Rita sajtos-almás párnácskái pontosan ilyen étel, amit viszonylag gyorsan el lehet készíteni.
Elkészítési idő: 40 perc. Az alábbi édes-savanykás ízű párnácska különleges főfogás lehet akár ünnepi asztalon is.
1 sertésbélszín, 30 dkg sajt, 1 alma, só, bors, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
1. A bélszínt megmossuk, megtisztítjuk a hártyáitól, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd „szétnyitjuk”, azaz oldalról bemetsszük kicsivel túl a közepénél és kinyitjuk a hússzeletet.
2. Sózzuk, borsozzuk, vékonyra szeleltelt, hámozott almát és sajtszeletet helyezünk az egyik felére, majd ráhajtjuk a másik felét.
3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva középlángon fedő alatt mindkét oldalát sütjük.
4. Sült burgonyával vagy párolt vöröskáposztával és krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése