2013. november 28., csütörtök

Aszalt szilvás pulykamelltekercs

Rövidesen az Andrásokat köszöntjük, ha pedig valami igazán különleges étellel akarunk előrukkolni, akkor készítsük el K. Réka pompás főfogását. Ez az étel egyébként egy újabb szép példája annak, amikor a hús és a gyümölcs párosításából mennyei eledel lesz.

Elkészítési idő: 1 óra. Igazi ünnepi főétel, aminek különlegességét a hús-gyümölcs párosítás adja. 

Tekercs: 4 szelet pulykamell, 4 vékony szelet császárszalonna vagy bacon, 4 szelet kemény sajt, 10 dkg aszalt szilva, só, bors. 
Szósz: 2 alma, 10 dkg aszalt szilva. 

1. A húst – figyelve arra, hogy ne szakadjon el – vékonyra potyoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 
2. A négy szelet húst egy deszkára kiterítjük, mindegyikre egy szelet sajtot teszünk, majd szorosan egymás mellé egy sor aszalt szilvát helyezünk. Óvatosan felcsavarjuk, kívülről körbetekerjük vékony császárszalonna- vagy baconszelettel. 
3. A tekercseket szorosan egymás mellé helyezzük egy tepsiben, köré rakjuk a szósznak szánt aszalt szilvát és az almát. Az almát előtte meghámozzuk, kivesszük a magházát és felszeleteljük, így tesszük a húsok közé. 
4. Pici vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. 
5. Ezután levesszük a fóliát, a tepsi aljában keletkezett húsos-gyümölcsös levet letöltjük, hozzáadjuk a megsült almát és szilvát, majd pépesre turmixoljuk. 
6. A tekercseket még 10 percre visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. 
7. A tekerecseket szeletelve vagy félbe vágva a szósszal tálaljuk. Köretként krumplipürét adhatunk mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: