Szemet gyönyörködtető, szívet-lelket melengető leveskét főzött Rita. Ráadásul egy ilyen leves elkészítése éppen aktuális, hiszen teljében a céklaszezon. Céklát pedig nem csak azért fogyasztunk, mert most van szezonja és ilyenkor nagyon olcsó, hanem azért is, mert nagyon egészséges.
Elkészítési idő: 1 óra. A céklát már az ókori görögök is előszeretettel fogyasztották, köztudottan a leghatékonyabb méregtelenítő zöldség. Egészségünk megőrzése végett ajánlatos minél többet fogyasztani belőle, hogy növeljük szervezetünk ellenállóképességét.
4 közepes méretű cékla, 4 kisebb alma, egy mokkáskanál köménymag, só, egy pohár tejföl, cukor.
1. A céklát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és felkockázzuk.
2. Az almákat meghámozzuk és a céklával együtt összeturmixoljuk.
3. Teatojásba tesszük a köménymagot, a céklalevessel együtt felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése