2013. november 22., péntek

Sünitorta

A kicsi gyerekek nagyon szeretik, ha születésnapi tortájukat édesanyjuk készíti és ráadásul hasonlít is valamire. Formatortát készíteni viszont nem is olyan egyszerű. J. Ildikó tortája azonban annyira egyszerű, hogy szinte még azok is próbálkozhatnak vele, akik soha nem készítettek tortát. Ráadásul a kis sünihez még a sütőt sem kell befűteni.

Elkészítési idő: 1 óra. Egyszerűen készülő, mókás torta, aminek elkészítésében csupán a süni testének megformázása igényel némi kézügyességet. 

Alaptészta: 1 kg háztartási keksz, 25 dkg margarin, 40 dkg cukor, 4 kanál kakaó, 10 dkg mazsola, 10 dkg dió, 5 dl víz, rumaroma ízlés szerint. 
Bevonókrém: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kiskanál kakaó, 10-15 dkg kakaós zabpehely. 

1. A kekszet apróra tördeljük, a diót darabosra vágjuk. 
2. A vizet a cukorral, a kakaóval elkavarjuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a margarint, és felolvasztjuk. 
3. A kakaós keverékhez hozzákavarjuk a kekszet, a mazsolát, a diót és a rumaromát. 
4. Az így elkészült masszából melegen megformázzuk a süni testét, majd hagyjuk teljesen hidegre hűlni.
5. Eközben a vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a kakaóval. Bevonjuk vele a sünivé formált kekszmasszát, majd a zabpehellyel kidíszítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: