Kitűnő saláta a vasárnapi húslevesből maradt főtt marhahús hasznosítására. Az ételt Alíz készítette.
Elkészítési idő: 30 perc. Kitűnő étel vacsorára, amit olyankor érdemes készíteni, amikor a húsleves főzésétől maradt hússal nem tudjuk, mit kezdeni.
Hozzávalók
A krumplisalátához: 1 kg héjában főtt burgonya, 30 dkg levesben főtt marhahús, 1 nagyfej hagyma, 1 evőkanál tárkony, só, bors.
Az öntethez: 1 nyers tojássárgája, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, citromlé, pici só és porcukor.
Elkészítése
1. A krumplit meghámozzuk, tetszés szerint kockára vagy karikára vágjuk; a hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk; a húst kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk.
2. A hozzávalókat egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lazán összekavarjuk.
3. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgájából az olajjal és a mustárral majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, kevés sóval, citromlével és porcukorral ízesítjük.
4. Az öntetet a tálban lévő krumplira öntjük, lazán összeforgatjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése