2016. január 14., csütörtök

Lencsepástétom

Kitűnő, téli kence, pirítóssal és teával isteni vacsora. Burján Rita készítette,

Elkészítési idő: 50 perc. Reggelire, tízóraira, uzsonnára kitűnő forró citromos teával. 

Hozzávalók 

10 dkg lencse, 1 fej hagyma, 1 evőkanál paradicsomlé, 1 tojás, só, bors, szegfűbors. 

Elkészítése 

1. A lencsét megmossuk, enyhe sós vízben főni tesszük, megszórjuk szegfűborssal. A tojást megfőzzük és megreszeljük. 
 2. Amikor a lencse megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a reszelt tojást. 
3. Friss zöldséggel, pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: