Kitűnő főétel, igazi vasárnapi második a finom húsleves mellé. Alíz készítette.
Elkészítési idő: 1 óra. Nagyon finom, kellemes ízvilágú, enyhe fűszerezésű pörkölt, amit kicsi gyerekeknek is lehet adni.
Hozzávalók
80 dkg borjúcomb vagy hátszín, 4 nagyfej hagyma, 1 evőkanál mangalicazsír, késhegynyi pirospaprika, só, csipetnyi majoránna.
Elkészítése
1. A borjúcombot rostjára merőlegesen hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és laskára vágjuk.
2. A hagymát a mangalicazsíron üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és lassú tűzön – inkább rázogatva az edényt, semmint kavargatva a húst – félpuhára pároljuk. Ha úgy tűnik, hogy le akar ragadni, öntsünk pici vizet alá.
3. Amikor félpuha a hús, sózzuk, megszórjuk morzsolt majoránnával, és tovább pároljuk lassú tűzön, időnként vizet öntve alá.
4. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése