2016. január 17., vasárnap

Majoránnás borjúpörkölt

Kitűnő főétel, igazi vasárnapi második a finom húsleves mellé. Alíz készítette.

Elkészítési idő: 1 óra. Nagyon finom, kellemes ízvilágú, enyhe fűszerezésű pörkölt, amit kicsi gyerekeknek is lehet adni. 

Hozzávalók 
80 dkg borjúcomb vagy hátszín, 4 nagyfej hagyma, 1 evőkanál mangalicazsír, késhegynyi pirospaprika, só, csipetnyi majoránna. 

Elkészítése 
1. A borjúcombot rostjára merőlegesen hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és laskára vágjuk. 
2. A hagymát a mangalicazsíron üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és lassú tűzön – inkább rázogatva az edényt, semmint kavargatva a húst – félpuhára pároljuk. Ha úgy tűnik, hogy le akar ragadni, öntsünk pici vizet alá. 
3. Amikor félpuha a hús, sózzuk, megszórjuk morzsolt majoránnával, és tovább pároljuk lassú tűzön, időnként vizet öntve alá. 
4. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: