A vasárnapi húsleves főzésétől maradt marhahúsból készítette Rita ezt a pompás fogást.
Elkészítési idő: 1 óra. Ízletes főétel, olyankor érdemes készíteni, amikor húslevest főzünk.
Hozzávalók
60-80 dkg levesben főtt borjúhátszín és 2 evőkanál vaj, illetve 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál ecetes tárkony, 4 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 3 dl tej, tárkonyecet és cukor ízlés szerint.
Elkészítése
1. A fokhagymát megpucoljuk és pépesre zúzzuk, a tárkonyt finomra aprítjuk. A levesben főtt borjúhátszínt szeletekre vágjuk.
2. A vajon a lisztet addig pirítjuk, míg hólyagozni kezd, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a tárkonyt, összekavarjuk, felöntjük hideg tejjel és folytonosan kavargatva addig forraljuk, míg szép selymes szószt nyerünk belőle. Közben tárkonyecettel, sóval, borssal és kevés cukorral ízesítjük.
3. A borjúhátszínt olvasztott vajon minden oldalán megpirítjuk.
4. A hússzeleteket krumplipürével és tárkonyszósszal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése