2016. január 7., csütörtök

Pulykamájtokány hagyományosan

Egyszerű és nagyszerű Rita pulykamájtokánya, könnyű és gyorsan elkészíthető főétel.

Elkészítési idő: 45 perc. Kitűnő főétel, amit egyaránt tálalhatunk hétköznapokon, de akár ünnepi alkalmakkor is. 

Hozzávalók

50 dkg pulykamáj, 4 fej hagyma, 2 evőkanál zsír, só, bors, pirospaprika, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, tej az áztatáshoz. 

Elkészítése 

1. A pulykamájat megtisztítjuk, megmossuk, egyforma kockákra vágjuk és fokhagymás tejben egy napig áztatjuk. 
2. A hagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük és megszórjuk pirospaprikával. 
3. Hozzáadjuk a májat és folytonosan kavargatva erős lángon fehéredésig dinszteljük. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre főzzük. 
4. A lisztet elkeverjük a tejföllel, a pulykamájhoz adjuk, és addig kavargatjuk, amíg felforr. 
5. Puliszkával, savanyú uborkával tálaljuk. 

Jó tudni! 

• A szárnyasok máját főzés vagy sütés közben is lehet sózni, mert nem keményedik meg, a sertés- és borjúmájat viszont azután sózzuk, ahogy elkészült.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: