Igazi kánikulára való étel, olyan, amit akkor érdemes fogyasztani, amikor úgy érezzük, semmi nem menne le a torkunkon. K. Réka töltött paradicsoma pontosan ilyen! Könnyű, üdítő hatású, mégis laktató!
Elkészítési idő: 20 perc. Üdítő eledel, amit előételként, reggelire vagy vacsorára, de akár hidegtálon vendégváróként is tálalhatunk.
4 közepes paradicsom, 2 sárgarépa, 1 citrom leve, 10 dkg sajt, 1 teáskanal méz, só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma.
1. A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket. A belsejüket kikaparjuk, és egy tálba tesszük.
2. A meghámozott sárgarépát és a sajtot lereszeljük és a paradicsom húsához adjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk és hozzáadjuk. Sóval, borssal, mézzel és citromlével ízesítjük.
3. A paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel és ráhelyezzük a kalapokat. Önmagában vagy salátaágyon tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése