2014. július 6., vasárnap

Füstölt fürjtojássaláta majonézes pennével

Ínyenc, különleges és finom - ezek a főbb jellemzői S. Ildikó pompás salátátjának. Nyílván, az alapanyag beszerzése okozhat némi gondot, de fürjtenyésztőktől be lehet szerezni. Fürjtenyésztők márpedig hála Istennek egyre többen vannak Székelyföldön is, de az anyaországban is. Ha pedig valami különlegességgel akarjuk meglepni vendégeinket, akkor érdemes elkészítenünk a képen látható salátát.


Elkészítési idő: 20 perc. Ínyenc, ízletes vendégváró ételként tehetjük az asztalra a füstölt fürjtojássalátát majonézes pennével. 

15 db füstölt fürjtojás, 1 paradicsom, 1 paprika, 1-2 zöld salátalevél, 1 citrom, 1 kiskanál Worcester-szósz, 20 dkg pennetészta, 1 tojássárgájából 1 dl olajjal készített kb. 1 dl majonéz. 

1. A pennetésztát sós vízben megfőzzük; a zöldségekből salátát készítünk; a konyhakész, füstölt fürjtojásokat kettévágjuk. 
2. A tojássárgájából az olajjal majonézt kavarunk, sóval, citromlével és Worcester-szósszal ízesítjük.
3. A kifőtt tésztába belekeverjük a majonézt, majd összeforgatjuk a salátával és a fürjtojásokkal. Citromkarikákkal tálaljuk. 

Jó tudni! 
 • A majonézt 1 deci tejföllel vagy joghurttal lazíthatjuk és saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük. 
• A friss zöldségek helyett használhatunk főtt brokkolit vagy grillezett cukkinit.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: