A bruschetta az olaszok kedvenc hideg előétele. Eredetileg a fokhagymával bedörzsölt pirítós kenyeret sózták, borsozták és olívaolajjal meglocsolva fogyasztották. Ez mára már kibővült különféle zöldség- vagy húsfeltétekkel. Előnye, hogy rendkívül ízletes, néhány perc alatt elkészül, a feltétnek használt alapanyagok összeválogatásának csak a fantáziánk szab határt.
Elkészítési idő: 15 perc. Főleg kisgyerekes szülőknek ajánljuk olyan esetekre, amikor még van fél óra az ebéd elkészültéig, de a gyerekek követelik az ennivalót. Ilyen esetben nyugodtan adhatunk a kezükbe egy szelet pirítóst paradicsomos kencével a tetején, mert attól még rendesen fognak ebédelni a gyerekek.
8 db közepes méretű paradicsom, 4-5 cikk fokhagyma, 6-8 bazsalikomlevél, 8 szelet pirítós kenyér, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.
1. A paradicsomot megmossuk, szalvétával letöröljük, kockára vágjuk és egy tálba tesszük.
2. Hozzákeverjük a finomra aprított bazsalikomlevelet, 4 cikk zúzott fokhagymát, az olívaolajat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A pirított kenyér mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük fokhagymával, majd egyenletesen ráhalmozzuk a paradicsomos feltétet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése