Júliusban már igazán a bőség zavarával küzdhetnek a háziasszonyok, hiszen annyi zöldség kapható, hogy igazán nem az lehet a gond, hogy mit főzzünk meg, hanem az, hogy hogyan. A cukkinit is számtalan formában elkészíthetjük, főzhetünk belőle levest vagy főzeléket, kiránthatjuk vagy grillezhetjük. M. Réka megtöltötte, az általa készített töltött cukkinit pedig érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő: kb. 1 óra. Ízletes, nyári főétel, amit akár vendégvárónak is elkészíthetünk előre.
2 db közepes cukkini, 30 dkg darált disznóhús, 2-3 db paradicsom, 1 paprika, 1 fej hagyma vagy 1 kötés újhagyma, 1 kis pohár tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés reszelt sajt.
1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kevés vízzel, és puhára pároljuk.
2. Közben a paradicsomot és a paprikát megmossuk, megpucoljuk, apróra vágjuk, a húshoz adjuk, és együtt pároljuk.
3. A cukkiniket meghámozzuk, félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme maradjon. A kikapart cukkinihúst apróra vágjuk és a húshoz adjuk.
4. Amikor a zöldséges-húsos töltelék puhára főtt, belekavarjuk a tejfölt, és a kikapart cukkinik közepébe halmozzuk.
5. A cukkinicsónakokat hőálló tálba tesszük, paradicsomkarikákkal és reszelt sajttal díszítjük, majd előmelegített sütőben addig sütjük, míg a cukkini is elkészül.
Jó tudni!
• A töltelék bármilyen otthon található zöldséggel gazdagítható, mert csak finomabb lesz tőle.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése