Mint már korábbi bejegyzésemben is említettük, a meggyet nagyon változatos módon belekombinálhatjuk az ételeinkbe. Így többek közt a túrógombócot gazdagíthatjuk vele, mint ahogyan Alíz is tette.
Elkészítési idő: 1 óra. Különlegesebbé tehetjük a hagyományos túrógombócot, ha valamilyen idénygyümölccsel töltjük.
50 dkg tehéntúró, 15 dkg búzadara (gríz), 2 tojás, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, illetve kimagozott meggy, pirított zsemlemorzsa, cukor és tejföl.
1. A tehéntúrót simára kavarjuk a cukorral, sóval és a tojássárgájával, beleforgatjuk a grízet, majd 3-4 órát pihentetjük.
2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és belekavarjuk a grízes túrómasszába. Gombócokat formálunk belőle, és mindegyik közepébe egy meggyszemet teszünk.
3. Lobogó sós vízben kifőzzük a gombócokat, leszűrjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Tejföllel és cukorral tálaljuk.
Jó tudni!
• A gombóc akkor főtt ki, ha feljött a víz tetejére és könnyedén forog.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése