Meggyszezonban mi mást is lehetne sütni hét végére, mint meggyes süteményt! A képen látható meggyes süteményt Száva Enikő, székelyudvarhelyi olvasónk készítette a tavalyi süteménymustránkra. Kipróbált, megbízható recept, amit még édesanyjától tanult.
Elkészítési idő: 45 perc. Isteni nyári süteményt, jobbat elképzelni sem lehet nyár közepén.
Kavart tészta: 40 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg tejföl, 1 tasak sütőpor.
Töltelék: 1 kg meggy.
1. A meggyet kimagozzuk és a levét lecsöpögtetjük.
2. A tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral összekevert lisztet.
3. A masszát sütőpapírral bélelt vagy zsírozott-lisztezett tepsibe töltjük, rászórjuk a meggyet, és előmelegített (180 fokos) sütőben tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése