Javában érik a ribizli, mi ezt abból is érzékeljük, hogy egyre többen keresik a ribizlis receptjeinket. Így hát hoztunk még egyet, amolyan gyors vasárnapi desszertnek ajánljuk Rita egyszerű és nagyszerű ribizlihabját.
Elkészítési idő: 25 perc. Könnyű hagyományos desszert, amit akkor érdemes elkészíteni, amikor érik a pirosribizli.
2 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg piros ribizli.
1. A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük a száráról, megmossuk és szűrőben lecsepegtetjük.
2. A tojásfehérjét félkeményre habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és 15 perig mixerrel a legmagasabb fordulaton keverjük.
3. Hozzáadjuk a ribizlit, és még keverjük néhány percig.
4. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ribizliszemekkel díszítjük.
Jó tudni!
• Hajdanán kézi habverővel készítették ezt a desszertet, a régi módszerrel ma is lehet próbálkozni, annál is inkább, mert a tojáshab térfogata lényegesen nagyobb lesz.
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Nagyon finom és igaz,én is kiprobalom gyorsan , Most, koszonom azert a receptor,hasznos és való.üdvozletem
Megjegyzés küldése