Lehet már sóskát szedni a mezőkön, erdei tisztásokon és úgy igaz, hogy a sóska legfinomabb csak úgy nyersen, magára, de sokat találunk, akkor érdemes egy levesre vagy egy főzelékrevalót szedni belőle. Rita is ezt tette és ez a pompás főzelék lett belőle.
Elkészítési idő: 25 perc. A savanykás ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a különleges főzeléket.
50 dkg sóska, 1 kisebb fej hagyma, 1 evőkanálnyi étkezési keményítő, só, bors, cukor ízlés szerint, kevés olaj; személyenként 1 tojás.
1. A sóskát megmossuk és apróra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük.
3. Hozzátesszük az apróra vágott sóskát, folytonos keverés mellett néhány percig pároljuk, ha szükség, kevés vizet adunk hozzá.
4. Ízés szerint fűszerezzük, és étkezési keményítővel besűrítjuk.
5. Tükörtojással tálaljuk.
Jó tudni!
• Tetszés szerint tejföllel vagy kevés tejjel gazdagíthatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése