Lehet már sóskát szedni a réteken és pompás ételeket készíteni belőle. Többek közt a képen látható salátát, amit K. Réka készített.
Elkészítési idő: 15 perc. Könnyű saláta, amit akár vacsorára is felszolgálhatunk.
10-12 db koktélparadicsom, 2 kötés retek, 1 marék sóska, 15 dkg mozzarella sajt, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, bazsalikom, ízlés szerint.
1. A zöldségeket megmossuk. A koktélparadicsomot kettőbe vágjuk, a retket felkockázzuk, a nagyobb sóskaleveleket apróbbra tépjük.
2. A sajtot kockára vágjuk, leöntjük olívaolajjal, és a zöldségekhez adjuk.
3. Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint bazsalikommal ízesítjük.
Jó tudni!
• A sóska sok ásványi sót, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de gazdag C-vitaminban is. Salátának, levesnek főzeléknek kiváló.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése