Egyszerű és nagyszerű étel, amit most időszerű elkészíteni, amíg még van spenót - Rita receptje.
Elkészítési idő: 40 perc. Az ízletes főfogás nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető és mutatós.
4 szelet kicsontozott csirkecomb, bazsalikom, só, bors; illetve 1 vizespohár rizs, olaj.
Spenótfőzelék: fél kiló spenót, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, fokhagyma, szegfűszeg, tej és cukor.
1. A csirkecombot sóval, borssal fűszerezzük, és beledörzsöljük az apróra vágott bazsalikomot, majd míg a spenótfőzeléket elkészítjük, hütőszekrényben érleljük.
2. A lisztből világos rántást készítünk, felöntjük egy pohár tejjel, és hozzátesszük a megtisztított, felaprózott spenótot. Fokhagymával, szegfűszeggel, sóval, borssal fűszerezzük, ízlés szerint cukorral édesítjük.
3. Kevés olajon megfuttatjuk a rizst – míg kifehéredik –, majd felöntjük ételízesítős vízzel, és húsz perc alatt készre főzzük.
4. A pácolt csirkecombokat közepes lángon ropogósra sütjük.
Jó tudni!
• Nem tapadnak össze a rizsszemek, ha párolás előtt pici olajon fehéredésig pirítjuk.
• Rizsfőzésnél tartsuk be az arányokat: egy rész rizs két rész vízben fő meg!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése