2014. május 27., kedd

Karalábékrémleves

Lehet már zsenge karalábét vásárolni a piacon és abból igencsak finom levest lehet készíteni. Például olyant, mint a fenti képen is készített Rita

Elkészítési idő: 40 perc. Ízletes leves, amit tartalmas főétel előtt szolgálunk fel. 

2 fej karalábé, 2 db burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb fej hagyma, 2 szelet főtt sonka, vaj, só, bors, liszt, tejföl és gazdasszonyhagyma (snidling). 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és kevés vajon megdinszteljük. Felöntjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a kockára felvágott burgonyát, fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. 
2. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel pépesítjük, tejfölös habarással még felforraljuk, és hozzáadjuk a felkockázott sonkát is. Tálaláskor finomra vágott gazdaszonyhagymát szórunk a levesre. 

Jó tudni! 
• Finomra vágott petrezselyemzölddel vagy bazsalikommal is ízesíthető. 
• Ha nem teszünk bele sonkát, vegetáriánusoknak is tálalhatjuk – ugyanolyan finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: