Pompás, könnyű, de mégis tartalmas levest készített M. Réka, amit bármilyen ünnepi alkalommal asztalra tehetünk. Mostanában van "szezonja" az elsőáldozásoknak, bérmálásoknak, konformálásoknak, közeleg a ballagás is, van tehát ünnepi alkalom bőven, ahol ünnepi ételként felszolgálhatunk egy ilyen nagyszerű levest.
Elkészítési idő: kb 1 óra. Könnyű, de tartalmas nyári leves, akár ünnepnapon is fel lehet szolgálni.
Zöldségalaplé: 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, fél karalábé, fél zellergyökér, petrezselyem, cérnametélt, só, szemes bors ízlés szerint.
Csirkegombóc: 20 dkg csirkemellfilé, kevés zsemlemorzsa, só, bors.
1. A zöldségeket megpucoljuk, és a fűszerekkel együtt egyszerű zöldségalaplevet főzünk belőle.
2. A húst apróra vágjuk vagy ledaráljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát nyerjünk – apró gombócokat formázunk belőle.
3. Mikor a leves megfőtt, leszűrjük, a zöldségalaplevet egy edényben visszarakjuk a tűzre, és amikor újra főni kezd, belefőzzük a gombócokat és a cérnametéltet. Amire a vékonylaska megfő, már a gombócok is készen lesznek.
Jó tudni!
• Cérnametélt helyett befőzhetjük bármilyen száraztésztával, például bordáslaskával.
• Csirkealaplével is készíthetjük a levest, akkor telítettebb ízvilágú lesz.
Jó étvágyat!
Zöldségalaplé: 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, fél karalábé, fél zellergyökér, petrezselyem, cérnametélt, só, szemes bors ízlés szerint.
Csirkegombóc: 20 dkg csirkemellfilé, kevés zsemlemorzsa, só, bors.
1. A zöldségeket megpucoljuk, és a fűszerekkel együtt egyszerű zöldségalaplevet főzünk belőle.
2. A húst apróra vágjuk vagy ledaráljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát nyerjünk – apró gombócokat formázunk belőle.
3. Mikor a leves megfőtt, leszűrjük, a zöldségalaplevet egy edényben visszarakjuk a tűzre, és amikor újra főni kezd, belefőzzük a gombócokat és a cérnametéltet. Amire a vékonylaska megfő, már a gombócok is készen lesznek.
Jó tudni!
• Cérnametélt helyett befőzhetjük bármilyen száraztésztával, például bordáslaskával.
• Csirkealaplével is készíthetjük a levest, akkor telítettebb ízvilágú lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése