Amíg még tart a medvehagymaszezon - mert még egy-két hét, s már a hegyekben sem lesz - addig készítsünk medvehagymás ételeket. Az egyszerű de nagyszerű szendvicskrémet K. Réka készítette és itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felhívjam Kedves Olvasóink figyelmét a júniusi játékunkra, amelynek témája a szendvicsek és szendvicskrémek. Önöknek mindössze annyit kell tenniük, hogy elkészítik kedvenc szendvicsüket vagy szendvicskrémjüket, szépen tálalják, fotót készítenek róla a Székely Konyha valamelyik régebbi lapszáma mellett és elküldik nekünk. A legjobbat kétszemélyes vacsorával jutalmazzuk, amit majd a csíkszeredai Fenyő-étteremben fogyaszthatnak el.
Ugyanakkor szólnék arról is, hogy hét végén lesz Székelyudvarhelyen a 2. Tavaszváró Bárány- és Pálinkafesztivál, ahol sok bárányhúsból készült finomságot lehet kóstolni és egyáltalán nem mellékes szempont, hogy lehet találkozni a magyar gasztronómia kiválóságaival. Például Benke Laci bácsival.
Elkészítési idő: 10 perc.
4-5 evőkanál krémsajt, 4-5 medvehagymalevél, só ízlés szerint.
1. A krémsajtot egy tálba tesszük, ízlés szerint megsózzuk, friss medvehagymát vágunk bele, és összekavarjuk.
2. Pirítós kenyéren tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése