Kitűnő főételt ajánl Ildikó, amit akár vasárnapi ebédként vagy ünnepi alkalomra is felszolgálhatunk.
Elkészítési idő: 45 perc. Akár vasárnapi ebédként is tálalhatjuk ezt a nagyon finom főételt.
Hozzávalók
50 dkg marhamáj, 1 kanál zsír, 1 nagyfej hagyma, 1 paprika, 1 kiskanál fűszerpaprika, só, bors, morzsolt majoránna ízlés szerint.
Elkészítése
1. A májat átmossuk, lehártyázzuk, az ereket kivágjuk és apró csíkokra daraboljuk.
2. A hagymát szeletekre vágjuk, a forró zsírban megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt paprikát is.
3. A májat fűszer nélkül megpirítjuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymához.
4. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, majoránnával és fűszerpaprikával.
5. 10-15 percet együtt főzzük, csak tálaláskor sózzuk.
6. Petrezselymes krumpli, rizs vagy tarhonya illik hozzá, de tálalhatjuk sült krumplicsónakban is.
Jó tudni!
• Resztelt máj bármilyen májból készíthető.
• A májat általában sütés után sózzuk, mert a sótól megkeményedik. Ez alól azonban kivétel a szárnyasok mája.
• Majoránna helyett babérlevéllel is ízesíthetjük a resztelt májat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése