2016. május 18., szerda

Vöröslaboda-csorba

Ha már az éppen mostanában sarjadzó leveleszöldségekről van szó, jöjjön egy finom üdítő leves is, szintén Alíz kínálatából.

Elkészítési idő: 20 perc. Kitűnő, savanykás ízvilágú, üdítő leves, amit főleg hidegen fogyasztanak. Receptje E. Ferencz Judittól, a Román Televízió Magyar Adásának szerkesztőjétől származik. 

Hozzávalók 

1 kötés vörös kerti laboda, 1 kötés lóromlevél, maréknyi sóska, 4-5 medvehagymalevél, 1 szál zöldhagyma, 1 sárgarépa, 1 evőkanál rizs, fél kisfej hagyma, 1 evőkanál napraforgóolaj, kb. 5 dl korpacibere, lestyán, ízlés szerint só. 

Elkészítése 

1. A leveles zöldségeket megpucoljuk, átmossuk, a nagyobb leveleket felvágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk; a sárgarépát és a hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. 
2. Az olajon megdinszteljük a sárgarépát és a hagymát, feltöltjük forró vízzel, sózzuk és a levest felfőzzük. 
3. Amikor a leves fő, hozzáadjuk a lóromot, a sóskát, a vörös kerti laboda felét, a rizst és a csokorba kötött lestyánt, majd újra felforraljuk. 
4. Ha a rizs és a sárgarépa megfőtt, beletesszük a medvehagymát és a megmaradt vörös kerti labodát, majd ismét felforraljuk a levest. 
5. Végül korpaciberével ízlés szerint savanyítjuk a levest. 
6. Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá. 

Jó tudni! 

• Medvehagyma helyett fokhagymaszárat is tehetünk a levesbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: