2016. május 20., péntek

Epres joghurtfagyi

Az eper frissen fogyasztva a legjobb, de ha már jól laktunk vele, akkor készíthetünk belőle akár egy kis fagyit is. Alíz így készíti.

Elkészítési idő: 30 perc. Kitűnő fagylalt, amit desszertek készítéséhez használhatunk vagy tejszínhabbal dúsítva fogyaszthatunk. 

Hozzávalók 

50 dkg eper, 7-8 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín. 

Elkészítése 

1. Az epret megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a cukrot, és folytonosan kavargatva addig főzzük, amíg zselatinos leve képződik, de az eperdarabkák még épen maradnak. 
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a frissen főzött eperdzsemet. 
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-epres keveréket. 
4. Dobozokba töltjük és fagyasztóba tesszük, közben többször is átkavarjuk mixerrel, így akadályozva meg a jégkristályok kialakulását. 
5. Tálaláskor fagylaltoskehelybe 2-3 gombócot teszünk, a tetejére tejszínhabrózsát nyomunk, majd eperszeletekkel és eperöntettel díszítjük. 

Jó tudni! 

• Fagylaltgéppel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: