Elkészítési idő: 1 óra. Pompás főétel, amit az epres chutney tesz még vonzóbbá.
Hozzávalók
A borjúsülthöz: 4 szelet borjúhátszín, só, bors, zsír.
Az epres chutneyhoz: 3-4 sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál házi készítésű ketchup, 8-10 szem eper, só, bors
Elkészítése
1. A hússzeleteket befűszerezzük és a felforrósított zsírban mindkét oldalán megsütjük.
2. A sárgarépát megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük; az epret kockára vágjuk.
3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a sárgarépát és a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg a cukor kezd karamellizálódni. Beletesszük a ketchupot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk.
4. Hozzáadjuk az epret és még 1-2 percet főzzük.
5. A borjúsültet a tányérra tesszük, melléhalmozzuk a chutney-t és friss eperrel díszítve tálaljuk.
Jó tudni!
• Házi ketchup helyett használhatunk paradicsompürét.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése